Airlander 10, cea mai mare aeronava din lume, un hibrid de dirijabil cu avion, de peste 90 de metri lungime si care contine peste 28.000 de metri cubi de heliu, s-a prabusit in Anglia centrala, in timpul unui zbor de testare, fara a se inregistra insa nicio persoana ranita, anunta producatorul aeronavei, citat de Reuters.

Airlander 10Foto: Captura euronews

Potrivit BBC, aeronava s-a lovit de un stalp de telegraf.

Hybrid Air Vehicles, producatorul Airlander 10, a precizat ca nicio persoana nu a fost ranita.

"Tot personalul este in siguranta si nu exista raniti", a precizat compania, pe Twitter, fara a oferi detalii legate de incident.

Airlander 10 a lovit pista in timpul aterizarii, afectand postul de pilotaj, In inregistrare postata pe YouTube arata dirijabilul cazand foarte incet cu varful spre pista de aterizare.

Dirijabilul, cu cei 92 de metri lungime, este mai lung decat orice avion de linie.

Enormul prototip foloseste heliu pentru a se ridica in aer, unde poate ramane cinci zile cu un echipaj la bord sau peste doua saptamani fara echipaj, potrivit constructorului.

Un prototip al dirijabilului a efectuat primul sau zbor in 2012, inainte ca Pentagonul sa anuleze proiectul din cauza dificultatilor tehnice si a problemelor bugetare. Hybrid Air Vehicles a recuperat atunci aparatul si l-a transferat in Marea Britanie pentru a dezvolta o versiune civila care a devenit Airlander 10.