Compania de cai ferate Virgin Trains a publicat imagini surprinse de camerele de luat vederi in care liderul laburist Jeremy Corbyn, care a pretins ca a fost nevoit sa se aseze pe jos intr-un tren "plin ochi", este vazut trecand pe langa mai multe scaune goale si nerezervate, scrie The Guardian.

Jeremy Corbyn in trenFoto: Virgin Trains

Intr-o declaratie postata marti, si care a fost distribuita si pe Twitter de patronul companiei, celebrul om de afaceri Richard Branson, Virgin Trains afirma ca a dorit sa "clarifice" conditiile in care care s-a desfasurat calatoria cu trenul a lui Corbyn din 11 august.

Operatorul de cale ferata a distribuit o fotografie care se pare ca il arata pe liderul laburist trecand pe langa mai multe locuri libere si nerezervate, inainte de a se indrepta spre capatul trenului, unde el si echipa sa s-au asezat pe jos si au filmat un videoclip.

Aceste imagini cu locurile libere ar fi fost filmate la ora 11.10, inainte de inregistrarea video, la ora 11.16.

In filmuletul distribuit pe internet, liderul laburist apare asezat pe jos, plangandu-se de lipsa de locuri libere in tren si afirmand ca singura sa optiune ar fi fost sa isi cumpere un bilet la clasa I.

In opinia acestuia, solutia ar fi revenirea cailor ferate sub controlul statului, unul dintre principalele sale programe in domeniul transporturilor.

Jeremy Corbyn se lupta cu Owen Smith pentru sefia Laburistilor, intr-un vot care a inceput luni si intr-o atmosfera care ameninta chiar pana la existenta partidul istoric fondat in 1900, dupa cum noteaza AFP.

Rezultatul votului va fi cunoscut dupa trei zile.