Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy a anuntat ca va candida la alegerile primare ale dreptei pentru scrutinul prezidential din 2017, intr-o carte care va fi publicata miercuri, scrie AFP.

Francois Hollande vs. Nicolas Sarkozy (dezbaterea televizata)Foto: Agerpres (colaj HotNews)

"Am decis sa fiu candidat la prezidentiale din 2017. Franta cere sa ii dam totul", scrie fostul sef de stat, in varsta de 61 de ani, invins de Francois Hollande in 2012, in aceasta carte intitulata "Totul pentru Franta".

Nicolas Sarkozy, cu un discurs care divizeaza profund francezii, ar putea sa se infrunte din nou cu socialistul Francois Hollande, dar acesta din urma nu a anuntat deocamdata oficial daca intra in cursa sau nu.

Nicolas Sarkozy ar trebui, dupa toate probabilitatile, sa se impuna in cadrul partidului sau, Republicanii.

Alte 12 persoane doresc sa participe la aceste alegeri primare ale dreptei, care au loc in 20 si 27 noiembrie. Printre ei, fostul premier si primar de Bordeaux Alain Juppe este cotat favorit, in sondaje.

Pe langa rivalitatea cu Alain Juppe, fostul presedinte trebuie sa se confrunte si cu mai multe obstacole judiciare. Cercetat in mai multe dosare legate de finantarea campaniei din 2012, el risca sa fie trimis in fata tribunalului.