Angela Merkel, Francois Hollande si Matteo Renzi participa la un mini-summit pentru relansarea UE
Acolo, cei trei conducatori europeni se vor reculege la mormantul lui Altiero Spinelli, autorul unei pledoarii pentru o Europa federala, asa-numitul "Manifest de la Ventotene".
Ei vor fi apoi transportati pe portavionul Garibaldi, nava amiral a marinei militare italiene, pentru un dineu de lucru in cursul serii.
Decizia britanica de a parasi UE, "Brexit", si consecintele sale asupra viitorului Uniunii Europene i-au reunit foarte repede pe conducatorii francez, italian si german. In cursul mini-summit precedent, la Berlin, in 27 iunie, ei lansasera un apel pentru o "noua impulsionare" in favoarea Europei.
Reintalnirea lor luni, pe Mediterana, intervine cu trei saptamani inaintea unui summit european extraordinar, prevazut pentru 16 septembrie la Bratislava si convocat dupa Brexit.
Decizia britanica de a parasi UE "este o infrangere politica" pentru Europa si trebuie sa reprezinte "un imens apel la trezire" pentru UE, care trebuie sa se reformeze rapid, a afirmat Renzi la sfarsitul lunii iulie.
Pentru a raspunde acestei provocari, Franta si Italia preconizeaza o mai puternica integrare europeana, in special in materie de securitate si de aparare. "Aceasta va fi una dintre lectiile pe care le vom avea de tras din Brexit, impulsionarea pe care o vom avea de dat" constructiei europene, declarase astfel presedintele francez in iulie la Lisabona, prima etapa a unui mini-turneu european "post-Brexit" al lui Hollande.
Ideea unui "Schengen al securitatii pentru a raspunde terorismului" a mai fost aparata de asemenea de guvernul italian. Intr-un editorial comun, publicat in 11 august, ministrul apararii Roberta Pinotti si cel al afacerilor externe Paolo Gentiloni au preconizat crearea unei "forte multinationale europene" pentru misiuni speciale, sub comandament unic.
Franta a sugerat, la randul sau, ideea unei finantari europene pentru a sustine aceste proiecte comune in domeniul militar. "Asupra acestui subiect, trebuie ca Europa sa capete o autonomie strategica", s-a comunicat la Paris.
Parisul doreste astfel instituirea rapida a unui corp european de graniceri pentru a intari frontierele externe ale UE si a le face mai ermetice.
Angela Merkel, a carei popularitate este in scadere dupa afluxul de migranti in Germania, este pe aceeasi linie cu Renzi, care constata cu neliniste ca numarul migrantilor creste in fiecare saptamana in Peninsula italiana.
Cei trei lideri vor aborda si aspecte economice.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
sa se-nvete minte rusii!
https://socioecohistory.files.wordpress.com/2014/04/russia_wants_war_look_how_closely_they_put_country_to_our_military_bases.jpg
"mai puternica integrare europeana" da ... cum ne-au refuzat noua schengen, desi indeplineam toate conditiile... bine decizia a fost buna pentru noi ca am scapat de refugiati :P
sau poate chiar asta doresc?...
UE nu poate supravietui si concura pe plan mondial cu ceilalti poli de putere decat daca se federalizeaza pe model Statele Unite ale Europei si isi face o armata unica europeana.
de fapt cu cine sa faci federatie?poate cu sua :D
iar cei 3 crai,toti cu fata spre rasarit,nu numai ca nu mai trebuie sa ia hotarari in contul UE,insa ar trebui judecati pt tradare si expulzati intr-o tara musulmana,sa simta pe pielea lor beneficiile multiculturalismulu:siria,iran,irak,arabia saudita etc.
ma rog sa nu mai fie aleasa merkel si fratii ei.la toti dumnezeii cunoscuti sau nu
Ideea de UE ca organizatie politico-economico-militara este de fapt ideea de Germanie extinsa cu zona sa de influenta. Tarile nordice nu adera la zona de influenta germana si din cauza asta influenta lor este mai mult filozofica decat practica. Irlanda este si ramane parte din zona de influenta anglofila, iar sistemul lor de taxe este o uriasa anomalie la asazisa corectitudine germana. Irlanda este in UE doar cu numele pentru ca increzutii germani sa le dea o palma peste fata englezilor asa cum va fi si Scotia daca se rupe de UK.
UE este Germania Mare prefigurata de Hitler si pe care si-au dorit-o tot timpul germanii cu instinctele lor naziste cu tot.
Stanga acapareaza din ce in ce mai multa putere pana la distrugerea totala a dreptei si daca analizezi sistemele de stanga acestea nu au deloc cultura alternantei democratice la putere. Milwakee unde sunt acum niste turbulente intre negri si politie (de fapt intre negri si albi) nu a mai avut primar republican de la 1906. In majoritatea statelor americane stanga s-a instalat fara a mai ceda deloc puterea, bazandu-se pe imigratie masiva saraca si lipsita de orice fel de cultura democratica si liberala.
Structura demografica in Europa se va schimba la fel ca in America si bazandu-se pe lipsa de cultura democratica a imigrantilor, stangistii vor elimina orice idee de dreapta cum au facut deja in presa si in filme.
America functioneaza pentru ca populatia este liberala si isi doreste democratie, dar va functiona doar atata timp cat aceasta populatie mai exista.
deci probema principala reclamata este ca aceste state au facut o uniune, dar au agende politice diferite. si nu inteleg care este problema? Et pluribus unum. Membrii isi pastreaza individualitatea si puterea de decizie, dar vor actiona ca unul atunci cand este nevoie de a rezolva probleme care altfel nu pot fi solutionate.
tu te legi mai mult de aspectul politic/economic decat de contextul geo-strategic. mie mi se pare ca cel din urma este cel care ar conta mai mult. din punct de vedere al pietei unice, nu vad care ar fi diferenta intre zona euro actuala si o UE centralizata. aceasta piata se comporta ca si cand reprezinta o economie de 18tn $ (adunate PIB-urile individuale ale tuturor membrilor UE). cand cineva vrea sa intre pe aceasta piata, se raporteaza la regulile UE, nu la cele nationale. problemele de diferente de tarife locale pe care le-ar avea in UE nu difera prea mult de diferentele intre statele federale americane.
din perspectiva securitatii ar fi rezolvate o gramada de probleme de birocratie. o eventuala armata europeana ar rivaliza ca buget cu SUA, ar detine arsenal nuclear (Franta). momentan membrii individuali nu pot concura la capitolul cercetare si achizitii. punand banii la un loc si lasand specialistii sa asigneze resursele dupa nevoile de securitate reala, toata tevatura politicianista intre state s-ar rezolva mult mai usor.
Numai ca erau doar libere sa fie conduse de Partidul Comunist si stapane pe o saracie lucie.
Voi chiar asa remestacati rahat mestecat odata?
De cati Stalin, PolPot, Mao, Chavez, Kim Ir Sen si cate milioane de morti e nevoie sa va dati seama ca gresiti?
The slow process, thanks to which enormous masses of men passively let themselves be formed by the new
regime, adjusted to it and even contributed to its consolidation, has come to a halt.
De ce repetam neamurilor istoria???
Crede tanti Merkel&Co. ca aceasta reuniune va aduce soarele inapoi pe cer???
Cum sa creezi o forta de raspuns cand toate tarile participante NATO sunt mai slabe ca basmaua si nu investesc decat 5 bani in strategia de aparare necesara in zona???
Nu cred ca se va schimba nimic -caruta merge inainte spre prapastie - good luck!
PS - uite ca ceva simtea Spinelli -
There are no grounds for fearing that a similar revolutionary regime will develop into renewed despotism. This may develop if a servile society has been formed.
si aici au contribuit atat Germania cat si Franta si Italia - Rusia nu s-a nascut si a crescut in vid, poate doar in vidul de putere lasat de tarile din Evropa. UK a inteles ca trebuie sa iasa din acest hatis si sa isi ia propria responsabiltiate in carca.
Asta nu inseamna ca viitorul Europei nu e impreuna, numai ca nu in forma asta.
Realitatea cruda este ca civilizatia anglofila este mult mai democratica si mai liberala decat o sa fie cea germanofila in urmatoarea suta de ani. Rusine Merkelei si lingailor ei. Devine din ce in ce mai sigur ca Merkel va fi din pacate realeasa de populatia germana care isi va demonstra pentru a nspea oara conservatorismul de o stupiditate absolut incredibila.
Daca UK nu e in stare sa-si apere interesul in interiorul UE n-are decat sa plece. La fel si Romania...
Daca nu se tine seama de vointa lor pericolul pt. pacea si stabilitatea in UE va fi mult mai mare prin aparitia unor forte extremsite care sa preia nemultumirea populatiei (determinnata si de aparitia unor crize) si sa se foloseasca de pretextul federalizarii pt. a accede la putere.
2. Armata comuna si puternica cu 4% din bugetul statelor UE investite anual in ea.
3. O politie suprastatala (europeana)
4. Granite externe care sa insemne exact asta : granite.
5. Granite interne care sa dispara complet iar resursele pentru ele directionate pe zona de granita.
6. Stimularea emigrarii altor cetateni in interiorul UE dupa criterii de pregatire profesionala, pe puncte. Astfel , imigrantul inalt calificat va fi primit, si in 10 ani va deveni cetatean UE.
iar cu pct 6...
toate aste se pot aplica numai intr-o uniune UNITA!!!
cu niste conducatori care sa fie interesati de toate tarile care o compun.pana acum dovezile le sunt contra si nu cred ca viitorul arata increzator.
lectia brexitului,pt cine vrea sa o vada,e ca nemtii si fracezii nu pot conduce o uniune.nici macar tarile lor
de asemenea,ca hienele se reped intodeauna,sa sfasie ce a ramas din leul ranit
Proiectul federalizarii este sustinut de minoritate in jur de 20% din populatia UE in timp ce marea majoritate vor ca tarile lor sa isi racapete din puterea de decizie (48%) restul vor ca si pana acum (27%).
„A median of 42% in these 10 nations want more power returned to their national capitals, while only 19% favor giving Brussels more power and 27% favor the status quo. ”
Asa cum Merkel a contribuit la Brexit prin pozitia s-a inflexibila in privinta imigratiei asa se va intampla si daca incearca sa federalizeze Europa impotriva vointei „oamenilor mici”. Cum federalizarea nu are suportul populatiei la prima criza mai mare, partile componente vor face exit la presiunea populatiei si nu numai atat, va fi foarte usor de folosit pt. a explica orice esec sau criza asta va duce la aparitia si ascensiunea unor formatiuni extremiste/populiste in esenta antieuropene care in final nu doar vor duce la disparatia UE dar ne vom trezi cu state conduse de astfel de oameni.
Maxim ce se poate obtine acum este status quo daca se forteaza mai mult EU va disparea in urmatoarea decada. Ideala ar fi o repliere si o cedare (simbolica) a unor puteri tarilor.
Romania nu trebuie sa sustina federalizarea care poate avea niste consecinte foarte periculoase pt. viitorul EU, de la dictoturi la prabusirea unor state care au mizat totul utopia federalizarii.
Acum sa vina minusurile dar cineva trebuia sa o scrie.
Discursul lui Tusk la Bruxelles a avut loc inainte de votul din UK. Ceea ce s-a intamplat ulterior a confirmat presimtirile lui.
Este adevarat si ce spui, ca UE nu va rezista daca persista sau se adanceste ruptura intre ce doresc cetatenii si ce ofera conducatorii. Uniunea este acum ca un vapor care navigheaza haotic prin mari necartografiate. Ceea ce ii lipsesc sunt o destinatie clara si un plan de drum realist. Ambele nu pot veni decat de la un capitan iscusit, un om (sau oameni) cu viziune.
Cei trei lideri spun ca doresc mai multa integrare. Asta nu este neaparat un lucru rau. Dar este imposibil de realizat daca cetatenii isi pierd increderea in competenta sau buna-credinta a conducatorilor. Iar ceea ce a facut si inca mai face Merkel (vazuta ca lider de-facto al UE) prin chemarea imigrantilor ilegali musulmani, fara consultarea statelor partenere si total impotriva opiniei publice, echivaleaza exact cu tradarea increderii propriilor cetateni.
Adevarul dureros este ca Uniunea nu poate fi relansata de actuala echipa de conducatori. Acestia au prea putine idei, iar cele pe care le au sunt adesea gresite. Solutia poate veni doar de la electorat, prin alegerea unor partide noi si prin presiunea pusa implicit pe partidele "traditionale" de a-si reforma conducerea si linia politica.
Europa se crede desteapta (promoveaza o utopie si cine nu e de acord cu ea, musai e un inapoiat), nu e in stare de nimic (incapabila sa ia decizii) si pe nesimtite s-a cam umplut de personaje inadecvate care nu aduc nici o valoare in pozitiile pe care le ocupa (guvernamentale sau in marile companii).
"Manifest de la Ventotene" al Comunistului Altiero Spinelli,este facut pentru federalizarea Europei si aducerea ei pe calea cea luminoasa a neo-marxismului.
Visul lui Marx si Engels.
Asta ne asteapta: nu o dictatura nazista,ci o dictatura comunista.Vorba unuia:"visul de aur al omenirii".
Oare statele din Est (grupul Visegrad) vor accepta ca dupa aproximativ 50 ani de comunism sa revina iar sub tutela unei entitati supra-statale comuniste?
Federalizarea Europei sub protectia comunismului cu ajutorul noilor lideri neo-marxisti: Merkel(fosta comunista,actual social-democrata), Hollande(fost comunist,actual socialist), Renzi(comunist).
Mai lipseste Corbyn,liderul comunist din UK si Bernard Sanders.
Si normal intr-o Europa federala (de fapt un supra-stat multi-national si multi-etnic cu o supra administratie,coplesit de birocratie) liderii vor fi la Bruxelles si ordinele vor veni de asemenea de la Bruxelles.
"Reunindu-se la Ventoteene, liderii europeni importanţi sugerează că ar fi posibilă şi foarte urgentă o relectură la modul critic, dar constructiv, a acestui document fundamental al construcţiei europene care este Manifestul, cu deschiderea majoră pe care o conturează în favoarea proiectului european.
Dar, atenţie, cu acceptarea şi a tezei principale a lui Spinelli, anume că Statul-Naţiune încetase să fie „forma cea mai eficientă a vieţii colective... şi devenise un organism care nu gândea decât doar la propria sa existenţă şi la propria sa dezvoltare, fără să se preocupe absolut deloc de daunele pe care le-ar putea provoca celorlalţi”."