Ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice s-a incheiat cu putin timp in urma pe celebrul stadion Maracana din Rio de Janeiro. Peste 11.000 de sportivi din 205 tari, plus o delegatie a sportivilor refugiati si una a sportivilor care au evoluat sub drapelul olimpic, au participat la cea de-a 31-a editie a Jocurilor Olimpice de vara. Scrimera Simona Pop, componenta a echipei de spada care a cucerit titlul olimpic la Rio, a fost port-drapelul Romaniei la ceremonia de inchidere. La finalul ceremoniei, drapelul olimpic a fost transmis orasului Tokyo, care va fi gazda JO din anul 2020, scrie AFP.

JO 2016, Rio de JaneiroFoto: rio2016.com

Romania a participat la JO de la Rio cu o delegatie de 96 de sportivi si 7 rezerve, la 15 sporturi.

La ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro (5 august), portdrapelul Romaniei fusese gimnasta Catalina Ponor.

Romania incheie Olimpiada de la Rio cu 5 medalii: aurul echipei feminine de spada, argintul cucerit de tenismenii Florin Mergea si Horia Tecau la proba de dublu masculin, si bronzul luat de Gabriel Sincraian la haltere (cat. 85 kg), Albert Saritov la lupte (cat. 97 kg) si cel castigat de canotoarele de la 8+1.