Germania ar trebui sa introduca tehnologia de recunoastere faciala in gari si aeroporturi pentru a-i identifica pe suspectii de terorism, a declarat ministrul de interne german Thomas de Maiziere, intr-un interviu publicat duminica de Bild am Sonntag, relateaza Agerpres, citand agentia DPA.

"Persoane particulare pot sa fotografieze pe cineva si sa foloseasca tehnologia de recunoastere facila online pentru a afla daca au reperat o celebritate sau un politician. As vrea sa se foloseasca acest tip de software pentru camerele video din gari si aeroporturi", a spus ministrul german.

Sistemul ar transmite un semnal de alerta atunci cand apare un suspect de terorism: "Autoritatile au nevoie de aceasta capacitate tehnologica, care este, de asemenea, permisa legal", a declarat politicianul din Uniunea Crestin-Democrata (CDU), a cancelarului Angela Merkel.

Ministrul german a declarat ca sustine interzicerea rucsacurilor la evenimente publice: "Fiecare vizitator de muzeu este deja obisnuit sa-si lase la intrare geanta sau rucsacul", a explicat el. "Trebuie sa ne obisnuim cu masuri de securitate sporite, care includ linii mai lungi, mai multe controale de securitate sau bilete de intrare personalizate", a mai precizat Thomas de Maiziere.

"Este incomod, inconfortabil si dureaza, dar pentru mine nu este o limitare a libertatii", a adaugat el. "Daca ar fi sa anulam Oktoberfest, aceasta ar fi o limitare a libertatii", a incheiat oficialul german.