Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a asigurat pe omologul sau ucrainean, Petro Porosenko, ca nu va recunoaste anexarea peninsulei Crimeea de catre Rusia, se afirma intr-un comunicat al Administratiei prezidentiale de la Kiev, potrivit Interfax si EFE, citate de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform comunicatului, Erdogan si Porosenko au purtat o discutie telefonica in cadrul careia presedintele turc l-a asigurat pe omologul sau ucrainean ca nu va recunoaste anexarea in pofida imbunatatirii relatiilor dintre Ankara si Moscova.

"Erdogan a confirmat ca sprijinul Turciei pentru integritatea teritoriala a Ucrainei este invariabil," insistand ca Ankara va continua sa sustina minoritatea tatara din Crimeea.

De altfel, dupa anexarea regiunii Crimeea de Rusia, Erdogan a denuntat frecvent persecutiile la care ar fi supusi tatarii din peninsula.

La randul sau, Porosenko "a confirmat sprijinul Ucrainei pentru presedintele ales in mod legal si pentru Guvernul Republicii Turcia," in contextul loviturii de stat esuate de luna trecuta, relateaza TASS.