Autoritatile locale din orasul francez din Calais au declarat ca numarul imigrantilor care traiesc in tabara de refugiati din zona a crescut cu 53% in ultimele doua luni, ajungand la peste 6.900, relateaza postul de televiziune France 24, citat de Mediafax.

Tabara de imigranti Foto: Agerpres/EPA

La mijlocul lunii august, autoritatile au raportat 6.900 de locuitori in tabara cunoscuta si drept "Jungla", acesta fiind cel mai ridicat numar inregistrat de cand a fost creata tabara, in urma cu 16 luni. In luna iunie 2016, un recensamant oficial raporta un numar de 4.480 de persoane.

La inceputul acestei luni, organizatiile locale de ajutor umanitar au realizat propriul lor recensamant care a gasit ca in tabara ar locui peste 9.100 de oameni.

Anterior, autoritatile locale au declarat ca au drept obiectiv sa reduca numarul de locuitori din tabara pana la aproximativ 1.500.

Cei mai multi dintre imigrantii care traiesc in tabara de la Calais provin din zone de conflict, cum ar fi Afganistan, Sudan, Irak sau din alte state in care se inregistreaza abuzuri grave ale drepturilor omului, si au venit la Calais cu speranta ca vor putea traversa in Marea Britanie.