Rusia a anuntat vineri ca a lovit pozitii ale jihadistilor din Siria de pe navele de razboi amplasate in Mediterana, dupa ce a inceput sa foloseasca in aceasta saptamana un aerodrom din Iran pentru a-si lansa bombardierele, scrie AFP.

"Navele lansatoare de rachete Zeleny Dol si Serpuhov ale Flotei ruse din Marea Neagra au efectuat astazi trei lansari de rachete de croaziera catre tinte ale gruparii islamiste Frontul Al-Nusra (in prezent Frontul Fateh al-Sham, dupa ce a renuntat la afilierea la al-Qaeda)" in Siria, a precizat ministerul rus al Apararii, intr-un comunicat.

"Un post de comanda si o baza a teroristilor din Daret Ezaa (la vest de Alep), precum si o uzina de productie si un depozit de munitii din regiunea Alep au fost distruse dupa aceste lovituri", potrivit sursei citate.

Rachetele au survolat "zone nelocuite pentru a asigura securitatea populatiei civile", sustine ministerul.

Acest anunt intervine in conditiile in care Rusia, care efectueaza din septembrie anul trecut lovituri aeriene pentru a sustine fortele lui Bashar al-Assad, a bombardat marti pentru prima oara tinte din Siria cu ajutorul unor bombardiere care au decolat de pe aerodromul militar Hamedan, in nord-vestul Iranului.

Alep, oras cheie al conflictului sirian, este in prezent teatrul unor lupte aprige intre fortele Damascului si rebeli.

Declansat in martie 2011 de represiunea manifestantilor care cereau democratie, conflictului din Siria s-a intensificat odata cu avansul jihadistilor si cu interventiile externe. Razboiul s-a soldat cu peste 290.000 de morti si a determinat fuga a milioane de oameni.