Politia finaciara Turca a lansat joi o vasta operatiune la Istanbul, inima economica a tarii, si in alte provincii, fiind vizate companii banuite ca il finanteaza pe clericul musulman Fethullah Gulen, acuzat ca a orchestrat puciul ratat din lua iulie, anunta presa locala, citata de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ora 12:54 Parchetul turc a ordonat retinerea a 187 de oameni de afaceri in urma perchezitiilor.

Procurorii au emis 187 de mandate de arestare, in cadrul acestei operatiuni, a doua din aceasta saptamana,fiind vizate in special locuintele unor cunoscuti oameni de afaceri, a indicat postul de televiziune CNN Turk.

Potrivit agentiei de stiri Dogan, politia turca a efectuat in zorii zilei de joi noi raiduri in peste 100 de locuri din Istanbul si au arestat mai multe persoane, in cadrul investigatiei privind lovitura de stat esuata din luna iulie, relateaza Reuters.

Politia din cadrul unitatii de infractiuni fiscale a coordonat operatiunile de gasire a simpatizantilor miscarii religioase conduse se clericul musulman Fethullah Gulen, acuzat de autoritati ca a orchestrat puciul ratat.

Premierul Binali Yildirim a declarat miercuri ca 40.029 de persoane au fost retinute din iulie pana acum, in legatura cu tentativa de lovitura de stat, iar aproape jumatate au fost arestate oficial, asteptand sa fie puse sub acuzare.