Un nou atac cu masina capcana s-a produs joi dimineata in apropierea unei sectii de politie din orasul Elazig estul Turciei, la doar cateva ore dupa un atac similar in care cel putin trei persoane au decedat, iar alte 40 au fost ranite, transmite Reuters, citand informatii facute publice de agentia de stiri Dogan. Potrivit AFP, 3 persoane si-au pierdut viata si circa 120 au fost ranite.

Atacul produs in aceasta provincia non-kurda a fost atribuit rebelilor kurzi.

Explozia a provocat pagube considerabile sediului politiei - o cladire cu 4 etaje care cuprindea, de asemenea,locuinte pentru familiile politistilor - dar si pentru cladirile din zona.

Amintim ca cel putin trei persoane au decedat, iar alte 40 au fost ranite in urma unui atentat cu vehicul-capcana in apropierea unei sectii de politie din provincia Van, in estul Turciei, a declarat guvernatorul local, citat de postul TRT, informeaza Mediafax.

Sectia de politie care a fost atacata serveste si drept cazarma pentru politisti, a relatat psotul TRT, citand un comunicat al guvernatorului local. Momentan, nu se cunoaste cati politisti si cati civili se afla printre victime.

In cadrul unei aparitii la televiziune, prim-ministrul turc Binali Yildirim a confirmat faptul ca a avut loc un atac asupra unei sectii de politie in provincia Van, insa nu a oferit mai multe detalii.

Nimeni nu a revendicat inca responsabilitatea pentru acest atac, insa militantii kurzi ataca frecvent sectii de politie si alte obiective ale fortelor de securitate.

Conflictul dintre Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) si serviciile de securitate turce s-a accentuat in luna iulie 2015, dupa esuarea negocierilor pentru un eventual armistitiu. Mii de militanti, membri ai fortelor de securitate si civili au fost omorati de atunci in lupte.