Barbatul arestat miercuri in Germania sub suspiciunea ca aduna materiale care puteau fi folosite ca explozibili avea in apartamentul sau obiecte care glorificau organizatia jihadista Stat Islamic (SI), a declarat seful politiei regionale pentru postul rbb, potrivit Reuters, citata de Agerpres.

Hans-Jurgen Morke a declarat pentru rbb ca in locuinta barbatului retinut nu au fost gasite planuri pentru comiterea unui atac, dar in urma perchezitiei s-au gasit material pirotehnic, o masca de gaze, o copie dupa un Kalasnikov, costume de camuflaj si "multe alte obiecte care glorificau SI".

"Nu avem dovezi concrete care sa-l lege de Stat Islamic, dar aceasta persoana a postat imagini pe internet in care apare mascat, cu Kalasnikovul sau si un mesaj in araba", a spus Morke, seful politiei din statul Brandenburg. Morke a mai spus ca suspiciunea de terorism "nu a fost inca exclusa" in cazul germanului de 27 de ani arestat in orasul Eisenhuttenstadt, din estul tarii, un barbat care spune ca s-a convertit la islamism in urma cu sapte ani.

Seful politiei a mai spus ca barbatul era cunoscut politiei din cauza unor infractiuni si amenintari legate de traficul de droguri. Anterior in cursul zilei de miercuri, un purtator de cuvant al politiei a declarat ca nu exista semne ca barbatul planuia un atac terorist si nici indicii ca ar fi avut o motivatie islamista. Site-ul revistei germane Focus a relatat initial miercuri ca un barbat provenit dintr-un mediu salafist ar fi suspectat ca planuia un atac asupra unui festival din Eisenhuttenstadt, din apropierea granitei cu Polonia, desi ulterior surse din politie au infirmat informatia.

Festivalul anual, in cadrul caruia vor avea loc spectacole de circ si diverse concerte, va incepe la 26 august si se va incheia pe 28 august.