Vicecancelarul german, social-democratul Sigmar Gabriel, le-a aratat degetul mijlociul militantilor de extrema dreapta care au perturbat o vizita a sa in nord-vestul tarii, vineri, potrivit unei inregistrari video publicate miercuri, scrie AFP.

Sigmar GabrielFoto: Captura YouTube

"Tradator al poporului!", a strigat un manifestant la adresa ministrului Economiei, in timp ce un alt manifestant a invocat trecutul national-socialist al tatalui sau: "Tatal tau si-a iubit tara. Tu, ce faci? Tu o distrugi".

Surazand, Sigmar Gabriel s-a intors spre militanti si le-a aratat degetul mijlociu, potrivit unei inregistrari difuzate pe Facebook initial de conturile neonaziste si, apoi, de cele antifasciste. Autenticitatea inregistrarii a fost confirmata de lideri social-democrati pentru agentia DPA.

"Inca un derapaj al lui Gabriel", a reactionat miercuri pe Facebook liderul partidului dreptei populiste Alternativa pentru Germania (AfD), Frauke Petry, acuzand un "comportament pueril" si "nedemn" al vicecancelarului.

Sigmar Gabriel, care nu a ratat nicio ocazie de a se distanta de ideile tatalui sau, a fost anul trecut tinta unui torent de amenintari, dupa ce a calificat drept "haita" un grup de manifestanti care au protestat impotriva sosirii refugiatilor la un centru din Heidenau.

Partidul sau afiseaza o eroziune continua in sondaje odata cu apropierea alegerilor regionale in Mecklemburg-Pomerania inferioara (nord-est, 4 septembrie) si la Berlin (18 septembrie), legata in special de avansul AfD.

AfD, miscare cu discurs anti-migratie si islamofob, a castigat foarte mult in sondaje dupa sosirea in Germania, anul trecut, a 1,1 milioane de solicitanti de azil.