Presedintele Frantei, Francois Hollande, se va intalni miercuri pentru prima data cu liderul Bisericii Catolice dupa atacul terorist asupra unui lacas de cult catolic din localitatea Saint-Etiennne-du-Rouvray, care s-a finalizat prin executarea preotului octogenar Jacques Hamel si prin uciderea celor doi jihadisti de catre fortele de securitate, scrie AFP, citat de News.ro.

Francois HollandeFoto: Agerpres

Intalnirea a fost organizata in urma evenimentelor de la Saint-Etienne-du-Rouvray, iar cei doi lideri ar putea sa poarte discutii despre situatia crestinilor din Orientul Mijlociu.

De asemenea, un reprezentant al administratiei prezidentiale a precizat ca ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, ar putea sa participe la intalnire alaturi de presedintele farncez.

Francois Hollande ar putea sa viziteze si biserica franceza San Luigi dei Francesi din Roma, pentru a onora victimele actelor de teroare din intreaga lume.

Aceasta este cea de-a doua vizita a presedintelui francez la Vatican, dupa o calatorie efectuata in urma cu mai bine de doi ani de catre Francois Hollande.