Ministerul Afacerilor Externe din Emiratele Arabe Unite (EAU) a anuntat marti, intr-un comunicat, primirea a 15 detinuti de la Guantanamo "din motive umanitare", relateaza Reuters, citat de Agerpres.

SUA au anuntat luni ca 12 yemeniti si trei detinuti afgani de la centrul de detentie de la Guantanamo au fost transferati in EAU, cel mai mare transfer de detinuti de la Guantanamo in timpul administratiei presedintelui american Barack Obama.

Ministerul a precizat intr-un comunicat dat publicitatii de agentia de stiri nationala din aceasta tara ca, in urma negocierilor cu oficialii SUA din ultimele luni, EAU au fost de acord sa-i primeasca pe detinuti "din motive umanitare".

"EAU spera ca acest pas, cu motivatia sa umanitara, ii va ajuta pe acesti indivizi si familiile lor prin intermediul programului de reabilitare lansat in noiembrie 2015", se mai mentioneaza in comunicatul citat.

EAU au mai acceptat sa primeasca prizonieri de la Guantanamo de doua ori, o data in 2008 cand a fost vorba de un cetatean de-ai sai si anul trecut, cand a avut loc transferul a cinci detinuti yemeniti, noteaza Reuters.