Bombardierele Fortelor Aviatice Militare ale Federatiei Ruse vor putea traversa spatiul aerian al Irakului daca vor fi indeplinite anumite conditii, a declarat marti premierul irakian Haider Al-Abadi, informeaza agentia de presa TASS.

"Am deschis spatiul nostru aerian pentru rusi in anumite conditii", a declarat seful executivului de la Bagdad, citat de postul de televiziune Al-Sumaria. "Nu am primit deocamdata o cerere oficiala din partea Rusiei pentru survolarea teritoriului nostru de catre diferite tipuri de rachete", a mai spus Haider Al-Abadi, fara a preciza insa despre ce fel de conditii este vorba, informeaza Agerpres.

Ministerul Apararii rus a anuntat mai devreme ca avioane rusesti Tu-22M3 si Su-34 au efectuat marti lovituri asupra combatantilor in Siria, decoland de la baza Hamadan din Iran. "Bombardierele de cursa lunga Tu-22M3 si bombardierele de front Su-34 au decolat cu incarcatura integrala de pe aeroportul Hamadan si au efectuat lovituri aeriene asupra gruparilor teroriste Stat Islamic si Jabhat al-Nusra in provinciile Alep, Deir ez-Zor si Idlib", a anuntat ministerul rus.

Potrivit Ministerului rus al Apararii, bombardierele au distrus cinci mari depozite cu arme, trei puncte de control si tabere de pregatire a combatantilor, pe care teroristii de foloseau pentru actiuni in zona Alep.

La randul sau, Teheranul si-a exprimat convingerea ca actuala "cooperare dintre Teheran si Moscova in contracararea terorismului in Siria are un caracter strategic". "Trebuie sa ne unim potentialele si posibilitatile", a spus secretarul Inaltului Consiliu pentru Securitate Nationala al Iranului, Ali Shamkhani, pentru agentia Irna.