Biroul Federal de Investigatii (FBI) va transmite in curand Congresului Statelor Unite note de interviu din cadrul investigatiei privind e-mailurile fostei secretare de stat Hillary Clinton, in prezent candidata la presedintia SUA, din partea Partidului Democrat, scrie cotidianul Wall Street Journal, citat de Xinhua.

Raportul FBI catre legislativ va contine si rezumatele interviurilor cu asistenti apropiati ai lui Clinton, potrivit unor surse ale ziarului, care nu au dorit sa le fie dezvaluita identitatea.

Se asteapta, de asemenea, ca FBI sa prezinte si copiile a 110 mesaje electronice, in 52 de fire de conversatie, care la contineau informatii secrete la momentul trimiterii sau primirii. Este posibil ca acestea sa fie editate semnificativ, afirma Wall Street Journal, citata de Agerpres.

Materialele nu ar urma sa fie facute publice; membrii Congresului le vor primi ca informatii secrete.

In martie anul trecut, Hillary Clinton a recunoscut ca a trimis si primit circa 60.000 de e-mailuri pe contul sau privat, in perioada cat a fost membrp a Administratiei presedintelui Barack Obama. Ea a sustinut ca jumatate dintre mesaje erau private si de aceea au fost sterse. La cererea Departamentului de Stat, Clinton si stafful sau au predat circa 30.000 de mesaje in decembrie 2014.

Controversa privind corespondenta lui Clinton a devenit publica in august 2015, iar FBI a deschis o ancheta privind posibila tratare necorespunzatoare a unor informatii secrete. In iulie anul acesta, directorul FBI James Comey a anuntat ca nu va recomanda inculparea fostei secretare de stat, desi a afirmat ca aceasta si asistentii sai au fost "extrem de neglijenti" cu informatiile.