Un individ suspectat in cazul asasinarii a doi imami in orasul New York a fost arestat, afirma surse citate de presa americana, politia inclinand spre ipoteza unei reglari de conturi intre musulmani si hispanici, transmite Mediafax.

Mobilul crimelor ar putea fi o reglare de conturi intre musulmani si hispanici, au declarat surse citate de publicatia The New York Daily News.

Alte surse afirma ca ar fi putut fi o tentativa de jaf. Apropiati ai celor doi clerici musulmani sustin ca este vorba in mod clar de un incident cu caracter rasist.

Politia din Queens interogheaza suspectul arestat.

Doi clerici musulmani au fost impuscati mortal, sambata seara (in cursul noptii de sambata spre duminica), in cartierul Queens din orasul american New York, politia verificand daca este vorba de un incident cu caracter rasist.

Cei doi clerici musulmani, din Bangladesh, au fost impuscati pe strada, in cap, de un individ care a reusit sa fuga. Imamul Maulama Akonjee, in varsta de 55 de ani, se mutase la New York din Bangladesh in urma cu doi ani.

Politia analizeaza situatia, dar sustine ca nu exista indicii ca cei doi clerici musulmani ar fi fost vizati din cauza ca erau musulmani.

Imamul Maulama Akonjee si asistentul sau, Thara Uddin, in varsta de 64 de ani, au fost impuscati in apropierea Moscheii Al-Furqan Jame din Queens.