Returnarea refugiatilor sirieni delincventi in tara lor natala nu este o optiune, a declarat ministrul de interne Thomas de Maiziere pentru editia de duminica a cotidianului Der Taggespiegel, relateaza agentia de presa DPA, potrivit Agerpres.

"Cata vreme nu este pace in Siria, aceasta nu este o posibilitate", a declarat De Maiziere. "Deportarile in zone in care are loc un razboi civil nu vor avea loc. Punct", a insistat oficialitatea germana.

Saptamana trecuta, De Maiziere a venit cu o serie de masuri antiteroriste menite sa reduca riscul atentatelor in Germania. Printre aceste masuri se numara si deportarea in regim de urgenta a solicitantilor de azil care au comis infractiuni si a suspectilor de terorism.

De Maiziere a aparat politica Germaniei de a deporta cetateni afgani, spunand ca, "impreuna cu colegii nostri afgani, militarii si politistii germani depun toate eforturile pentru a imbunatati securitatea in Afganistan". Ministrul de interne a insistat ca Germania nu poate face fata numarului mare de "tineri afgani care-si parasesc tara si vin in Europa in cautarea unui viitor mai bun".

Spre deosebire de Siria, in Afganistan exista regiuni considerate sigure pentru returnarea refugiatilor, a apreciat De Maiziere.