Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat, duminica, ca Rusia nu este de vina pentru actualul nivel scazut al relatiilor dintre Moscova si Berlin, transmite agentia DPA, citata de Agerpres.

Serghei LavrovFoto: AGERPRES

"Relatiile germano-ruse nu trec prin cel mai bun moment", a spus Lavrov la sosirea la Ekaterinburg, capitala regiunii ruse Sverdlovsk Oblast, potrivit agentiei Interfax.

Seful diplomatiei ruse urmeaza sa aiba o intrevedere luni, la Ekaterinburg, cu omologul sau german, Frank-Walter Steinmeier, sa discute cu studentii despre relatiile diplomatice dintre Rusia si Germania, indeosebi in ceea ce priveste modul de relationare pe teme precum conflictele din Siria si din estul Ucrainei.

Relatiile dintre cele doua tari au avut de suferit dupa ce Rusia a ocupat si a anexat provincia ucraineana Crimeea, la inceputul lui 2014. Lavrov a declarat ca, in ciuda nivelului scazut, relatiile cu Germania reprezinta principala prioritate si ca omologul sau german intelege cat de important este contactul cu noile generatii pentru viitorul acestor relatii.