Inundatii "fara precedent" au fost inregistrate in statele americane Louisiana si Mississippi, din sudul Statelor Unite, au informat autoritatile si mass-media, potrivit carora intemperiile s-au soldat cu trei morti, porivit Agerpres. Sambata, guvernatorul democrat din Louisiana John Bel Edwards a descris inundatiile care au afectat sudul statului sau drept "fara precedent", dupa ce vineri decretase starea de urgenta din cauza ploilor abundente asteptate inca cateva zile.

Inundatii in SUAFoto: Captura YouTube

"Avem niveluri record de inundatii de-a lungul raurilor si paraielor", a declarat el in cadrul unei conferinte de presa, cerand persoanelor din zonele indicate de autoritati sa-si paraseasca locuintele.

Per total, peste 1.000 de rezidenti din zonele afectate au fost stramutati.

Un barbat in varsta de 68 ani s-a inecat la aproximativ 25 de kilometri de orasul Baton Rouge, din Louisiana, iar un altul si-a pierdut viata dupa ce a cazut intr-o fosa, fiind luat de ape, a indicat CNN, citand-o pe directoarea serviciilor de urgenta locale, Joanne Moreau.

Un al treilea barbat a murit vineri tot in statul Louisiana, au confirmat pentru CNN responsabili din cadrul serviciului de pompieri ai acestui stat.

Drumurile principale din jurul orasului Baton Rouge se aflau sambata sub ape, insa rezidentii care s-au refugiat de inundatii in copaci sau pe acoperisurile caselor au fost salvati.

Potrivit autoritatilor locale, aproximativ 7.500 de persoane ramasesera fara curent vineri seara.

Inundatiile survin intr-un moment in care un val de caldura, insotit de umiditate foarte mare, afecteaza in acest weekend o parte a teritoriului Statelor Unite, in special coasta nord-estica.