Firme de constructii nord-coreene nu ar ezita sa distribuie droguri sub forma de medicamente muncitorilor pentru ca acestia sa termine rapid edificarea unui amplu proiect imobiliar din Phenian, scrie vineri directmatin.fr, potrivit Agerpres.

Potrivit Radio Free Asia, conducerea proiectului este supusă unei intense presiuni din partea regimului nord-coreean pentru ca lucrările să se termine la timp. Astfel, pentru ca muncitorii să lucreze mai repede și mai mult, ea îi obligă să ia medicamente care conțin metamfetamină.

Acest drog, numit "crystal meth", este cunoscut pentru efectele sale stimulante care permit celor care îl iau să facă eforturi de mare intensitate multe ore. Metamfetamina era distribuită soldaților pe timp de război.

Sute de mii de muncitori lucrează pe șantierul ambițiosului proiect imobiliar aprobat de liderul Kim Jong-Un, care prevede construcția unui zgârie-nori de 70 de etaje și a mai multor clădiri de apartamente. Asociații umanitare avertizaseră deja în privința condițiilor de muncă, comparându-le cu cele din sclavagism.