Parintii a doi cetateni americani, care si-au pierdut viata in atacul terorist asupra ambasadei SUA din Benghazi, au dat-o in judecata pe democrata Hillary Clinton pentru omor prin imprudenta si defaimare, transmite BBC, citat de News.ro.

Patricia Smith si Charles Woods sustin intr-o plangerea civila ca serverul privat de e-mail al fostului secretar de stat a contribuit la moartea a celor doi cetateni americani in atacul terorist de la 11 septembrie 2012.

De asemenea, parintii o acuza pe prezidentiabila democrata ca i-a defaimat prin intermediul media.

In urma atentatului asupra ambasadei SUA din localitatea libiana Benghazi au murit patru cetateni americani, inclusiv ambasadorul Christopher Stevens.

La inceputul acestui an, un comitet al republicanilor din Camera Reprezentantilor a decis ca Hillary Clinton este nevinovata in ceea ce priveste moartea cetatenilor americani in timpul mandatului de secretar de stat.

Parintii celor doua victime au fost sprijiniti in lansarea procesului de catre organizatia conservatoare Freedom Watch.

Patricia Smith si Charles Woods, care au vorbit impotriva democratei, sustin ca neglijenta grava de care a dat dovada fostul secretar de stat in gestionarea informatiilor confidentiale primite pe serverul privat de e-mail au dus la identificarea coordonatelor angajatilor americani ai Departamentului de Stat din Libia.

Asemenea informatii confidentiale ar fi putut sa fie obtinute de grupari ostile, care au spart cu usurinta adresa de e-mail neprotejata corespunzator si au orchestrat atacul asupra ambasadei americane.

Luna trecuta, directorul FBI James Comey a anuntat ca exista o posibilitate ca actori ostili sa fi obtinut acces la secrete de stat prin intermediul serverului privat de e-mail al democratei, insa nu exista indicii in acest sens.

Intre timp, sora ambasadorului Christopher Stevens sustine ca nu o invinuieste pe Hillary Clinton pentru moartea acestuia, iar transformarea atacului asupra ambasadei din Benghazi intr-o problema politica este cel putin nepotrivita.

De asemenea, reclamantii o acuza pe fostul secretar de stat ca a facut declaratii false si defaimatoare in mod intentionat.