Politia germana a arestat vinerea trecuta un refugiat sirian in varsta de 24 de ani, dupa ce a primit un pont ca barbatul planuia un posibil atac islamist, au anuntat marti oficiali ai landului Renania de Nord-Westfalia (vestul tarii), potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Investigatiile efectuate pana acum nu au relevat niciun indiciu privind o amenintare concreta", a informat intr-un comunicat de presa Ministerul de Interne din Renania de Nord-Westfalia.

Barbatul, care a fost arestat in landul vecin Renania-Palatinat, ramane in custodia politiei, potrivit comunicatului.

Anterior, ziarul german Bild a relatat in editia sa online ca autoritatile germane au arestat un presupus militant de rang inalt din gruparea jihadista Stat Islamic in orasul Mutterstadt, situat in landul Renania-Palatinat.

Ziarul cita un purtator de cuvant al Ministerului de Interne din Renania-Palatinat, care confirma arestarea. Potrivit Bild, barbatul este suspectat a fi un "reprezentant de rang inalt al gruparii teroriste ISIS".

Ziarul german a mai scris ca barbatul a fost arestat in timpul unui control de rutina al politiei si ca autoritatile germane au primit un pont cu privire la acesta dintr-o inchisoare din landul vecin Renania de Nord-Westfalia.