​Masivul incendiu de padure din Insulele Canare,pornit probabil de un barbat ce a dat foc hartiei igienice folosite, a distrus deja 7% din insula La Palma, potrivit autoritatilor, citate de The Guardian.

Incendiu masiv in La PalmaFoto: Captura YouTube

Incendiul, inceput miercurea trecuta, a ars aproape 4.800 de hectare, in ciuda eforturilor a sute de pompieri, sprijiniti de 12 elicoptere si hidroavioane.

Nieves Lady Barreto, ministrul insulei pentru politica teritoriala, sustenabilitate si siguranta, a declarat ca, desi focul a fost stavilit intr-un perimetru, tot nu este sub control.

"Am facut un important pas inainte, dar avem nevoie sa mentinem la nivel inalt eforturile pentru a fi siguri ca nu pierdem ce am castigat", a spus ea.

Incendiul a dus la evacuarea a 2.500 de persoane si la moartea unui padurar.

Barreto a spus ca pompierii au totalizat in ultimele sase zile 6.500 de ore de serviciu, adaugand ca peste 1.000 de incarcaturi cu apa au fost aruncate peste flacari.

Un german de 27 de ani a fost arestat miercurea trecuta, suspectat ca a provocat incendiul.

Barbatul, a carui identitate nu a fost facuta publica, "le-a spus agentilor ca a provocat incendiul accidental (...), cand a dat foc hartiei igienice folosite", se arata intr-un comunicat al Garzii Civile.