Candidata democrata la Casa Alba, Hillary Clinton, sustine ca planul economic propus de republicanul Donald Trump nu face decat sa ii favorizeze pe cei bogati si ca "nu ajuta economia sau vasta majoritate a americanilor", relateaza DPA, citata de Agerpres.

Reactionand pe Twitter la discursul privind politica economica sustinut anterior luni de candidatul republican, Clinton a scris ca Trump "nu doar ca pune in pericol securitatea noastra nationala, dar pune in pericol si economia".

In cadrul unei vizite de campanie in Florida, fosta sefa a diplomatiei americane a subliniat de asemenea ca planul economic al contracandidatului republican va aduce beneficii marilor corporatii, prin importantele reduceri fiscale pe care le prevede, noteaza si agentia EFE.

"Planurile sale fiscale ofera mari reduceri de taxe marilor companii si celor mai bogati", a spus Clinton.

Pentru a-si reduce caderea in sondaje, Donald Trump a mutat luni dezbaterea asupra economiei, propunand o serie de masuri-soc intr-un domeniu in care considera ca Hillary Clinton este vulnerabila.

Intr-un discurs sustinut la clubul economic din Detroit, capitala industriei americane de automobile, omul de afaceri a propus un moratoriu privind orice noi reglementari si o scadere generala a impozitelor, caracterizand cei opt ani de mandat ai lui Barack Obama drept o povara pentru antreprenori.