Un baiat in varsta de 10 ani din Kansas a murit in timpul unei curse pe toboganul cu apa Verruckt, considerat cel mai inalt din lume, scrie Washington Post. Incidentul s-a produs duminica in parcul de distractii Schlitterbahn Waterpark din Kansas City, SUA.

Toboganul cu apa Verruckt din KansasFoto: schlitterbahn.com

Politia a precizat ca moartea lui Caleb Schwab, fiul unui parlamentar din statul Kansas, pare sa fi fost accidentala.

Reprezentantii parcului au recunoscut ca baiatul a murit in timpul unei curse pe toboganul Verruckt, insa nu au furnizat detalii.

Initial, toboganul impunea o varsta minima de 14 ani si o inaltime minima de 1,37 m. Insa limita de varsta a fost eliminata, scria USA Today in 2014.

Baiatul a urcat cele 264 de trepte si s-a urcat intr-o barca pneumatica albastra, in care se mai afla cel putin o persoana, posibil doua. Dupa ce poarta de metal s-a deschis, Caleb a inceput coboarea cu o viteza de circa 95 km pe ora.

"Martorii povestesc ca baiatul a alunecat in viteza, duminica dupa- amiaza, pe panta abrupta, cu o inaltime de 51 de metri, a celui mai inalt tobogan cu apa din lume, apoi a zburat peste urmatoarea zona ascendenta, lovindu-se de o plasa de siguranta", relateaza KSHB.

Termenul "Verruckt" vine din limba germana si inseamna "nebun". Pentru a ajunge in varful toboganului, doritorii trebuie sa urce 264 de trepte, scrie MSN.com.

Potrivit postului local de televiziune KSHB, "mai multi clienti ai parcului" sustin ca hamurile de protectie nu functionau cum trebuie duminica.

Detaliile incidentului sunt neclare. O purtatoare de cuvant a parcului de distractii a promis "o investigatie completa", spunand ca atat toboganul cu apa cat si restul parcului au fost inchise pe termen nelimitat.

"Va spunem sincer ca nu stim ce s-a intamplat", a declarat Winter Prosapio pentru Kansas City Star. "Nu este ceva cu care sa ne mai fi confruntat vreodata".

Nu este insa pentru prima data cand toboganul a starnit ingrijorari. Inainte de deschidere, in urma cu doi ani, Verruckt a fost partial daramat si recladit dupa planuri noi. Potrivit USA Today, schimbarile au fost facute dupa ce barcile pneumatice folosite pentru curse au zburat, la viteze mari, de pe tobogan in tipul testelor.

"Este periculos, insa acum este periculos in siguranta", declara corealizatorul si coproprietarul parcului de distractii Jeff Henry in iulie 2014: "Schlitterbahn este un parc de distractii acvatic pentru familie, insa aceasta nu este o cursa pentru familie. Este pentru aventurierii lumii, oamenii care vor aventuri extreme".