Fortele proguvernamentale din Siria au lansat duminica atacuri aeriene puternice impotriva rebelilor care strapunsesera cu o zi inainte asediul asupra orasului Alep, relateaza Reuters, citat de Agerpres.

Dupa o ofensiva puternica inceputa vineri, rebelii ocupasera mare parte dintr-un complex militar guvernamental de la sud-vest de Alep si amenintau principala cale de aprovizionare a partii din oras controlate de guvern. Atacul prin surprindere a permis jonctiunea rebelilor din vestul Siriei cu rezistenta antiguvernamentala incercuita in partea estica a Alepului.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, citat de Reuters, bombardamentele intense ale aviatiilor siriana si rusa nu permit insa trecerea cu usurinta a a celor asediati. Avioane despre care se presupune ca erau ale Rusiei si-au intensificat bombardamentele atat in jurul Alepului, cat si asupra orasului Idlib din nord-vestul Siriei, aflat sub controlul rebelilor. Acestia au prezentat imagini video cu deflagratii masive, despre care au afirmat ca sunt provocate de bombe cu fosfor lansate asupra orasului.

Luptatorii unei coalitii de grupuri rebele islamice numite Jaish al Fateh au anuntat duminica inceputul unei noi campanii militare pentru "eliberarea" intregului Alep, care inainte de cei cinci ani de conflict armat era cel mai mare oras din Siria.