Presedintele turc Tayyip Erdogan se asteapta ca discutiile cu Vladimir Putin sa deschida „o noua pagina” in relatiile bilaterale, potrivit unui interviu acordat de agentiei de presa rusesti TASS, publicat duminica si citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Va fi o vizita istorica, un nou inceput. La discutiile cu prietenul meu Vladimir cred ca se va deschide o noua pagina in relatiile bilaterale. Tarile noastre au multe de facut impreuna”, a spus Erdogan, potrivit TASS.

Sosirea lui Erdogan in Rusia este programata marti.

Vizita lui Erdogan la Moscova a fost precedata pe 26 iulie de vizita vicepremierului turc in capitala Rusiei.

Rusia si Turcia vor dezgheta gradual relatiile economice si comerciale afectate de doborarea unui avion rusesc de catre turci in noiembrie anul trecut, i-a spus atunci vicepremierul rus Arkady Dvorkovich omologului sau venit de la Ankara.

“Suntem aici pentru a imbunatati relatiile noastre si sa le aducem chiar la un nivel mai inalt decat erau inainte de 24 noiembrie”, i-a transmis vicepremierul turc Mehmet Simsek lui Dvorkovich.

De asemenea, delegatiile Rusiei si Turciei au discutat atunci reinvierea proiectului TurkStream si alte subiecte, precum ridicarea embargoului de alimente impus de Rusia.