Liderul republicii separatiste autoproclamate Lugansk, situata in estul Ucrainei, a fost ranit sambata in urma unei explozii care a avut loc in apropiere de masina sa, oficialii locali numind acest incident tentativa de omor, relateaza Mediafax.

Igor Plotnitski, seful republicii separatiste autoproclamate Lugansk, a fost ranit in explozie, a declarat pentru agentia Interfax o sursa medicala.

Viata sa nu este in pericol, potrivit unui purtator de cuvant al Centrului de Informatii din Lugansk.

Acest incident vine dupa o intensificare a violentelor in estul Ucrainei, unde au loc confruntari intre separatistii pro-rusi si fortele guvernamentale de la Kiev, in pofida unui armistitiu fragil.

"Astazi, la ora 07.50, a avut loc o tentativa de asasinare a liderului Republicii Lugansk. Faptele de la fata locului sustin ipoteza unui act de terorism", a declarat un oficial regional, citat de Centrul de Informatii din Lugansk.

Potrivit lui Oleksandr Motuzyanik, un purtator de cuvant al administratiei prezidentiale din Ucraina, Kievul nu are nimic de-a face cu explozia.

"Partea ucraineana nu este implicata in aceasta tentativa de asasinat, intrucat acest lucru nu are absolut nicio logica si nu rezolva nicio problema", a declarat acesta la o conferinta de presa.

Motuzyanik a spus ca incidentul ar putea fi rezultatul unei lupte pentru putere la nivel local.