Arabia Saudita ofera sprijin Germaniei in ancheta ce are drept scop de a afla cine se afla in spatele celor doua atacuri islamiste cu bomba si cu toporul care au avut loc in iulie, a relatat sambata Der Spiegel, potrivit Agerpres.

Oficiali sauditi sunt in contact cu omologi ai lor germani referitor la noi dovezi care arata ca ambii atacatori erau in stransa legatura, prin chat, cu posibili sustinatori ai Statului Islamic din Arabia Saudita, precizeaza Der Spiegel.

Gruparea Statul Islamic a revendicat responsabilitatea unui atac comis pe 18 iulie in apropiere de Wurzburg, in landul Bavaria, unde un refugiat in varsta de 17 ani, despre care se crede ca era pakistanez sau afgan, a ranit cinci persoane cu un topor, el fiind apoi impuscat mortal de catre politie.

Un sirian de 27 de ani, care si-a detonat incarcatura exploziva in Ansbach (sud) pe 24 iulie, a jurat supunere Statului Islamic intr-o inregistrare video gasita pe telefonul sau mobil, potrivit anchetatorilor. Statul Islamic a revendicat responsabilitatea atacului, soldat cu ranirea a 15 persoane.