Doua politiste au fost ranite, sambata dupa-amiaza, in orasul Charleroi din sudul Belgiei, de catre un individ inarmat cu o maceta, care a strigat "Allahu Akbar" in momentul atacului, a informat politia locala, citata de AFP si Reuters.

Politia belgianaFoto: Captura YouTube

UPDATE 19.40 Politia din Charleroi anunta ca agresorul a murit la spital, precizand totodata ca "cele doua colege sunt in afara oricarui pericol".

Intr-un mesaj postat pe Twitter, Politia din Charleroi a anuntat ca atacatorul a fost impuscat, dar este "in viata".

Potrivit agentiei de presa Belga, una dintre politiste "a suferit taieturi adanci la nivelul fetei" si a fost spitalizata, in timp ce colega sa a suferit rani minore.

Atacatorul, care a fost auzit strigand "Allahu Akbar!" (Allah este mare), a fost impuscat de catre un al treilea agent de politie aflat la fata locului, a informat postul de radio RTL, citand politia locala.

Martorii au relatat ca au auzit focuri de arma in apropiere de sediul politiei din Charleroi in jurul orei locale 16.00 (17.00, ora Romaniei).

Ranile suferite de unul dintre agentii de politie sunt descrise a fi "grave", relateaza postul public RTBF.

Politia a instituit un perimetru de securitate in jurul scenei atacului.

In luna martie, atacatori islamisti au ucis 32 de persoane in atentate sinucigase comise la aeroportul si metroul din Bruxelles. De asemenea, multi dintre cei care au comis atacurile teroriste de la Paris din luna noiembrie a anului trecut, soldate cu 130 de morti, locuiau in Belgia.

Belgia si capitala sa Bruxelles, care gazduiesc institutii ale Uniunii Europene si sediul central al NATO, se afla in prezent sub o alerta de securitate de nivel 3 (din 4), care corespunde unei amenintari "posibile si probabile".