Statele Unite au preluat 8.000 de refugiati sirieni incepand din luna octombrie a anului trecut si sunt pe cale sa atinga tinta presedintelui Barack Obama de relocare a 10.000 de refugiati sirieni la sfarsitul anului fiscal, a precizat vineri un oficial al Departamentului de Stat american, citat de Reuters.

Comandamentul nu a dat alte detalii asupra acestui bombardament, din ziua de 4 august, in provincia Chabwa, din centrul Yemenului.

"Prezenta Al-Qaida are un efect destabilizator asupra Yemenului, ei utilizeaza instabilitatea tarii pentru a gasi acolo un refugiu unde sa planifice viitoare atacuri contra aliatilor nostri sau contra Statelor Unite si intereselor lor", a indicat Centcom, intr-un comunicat, potrivit Agerpres.

SUA, care considera ramura Al-Qaida in peninsula arabica (Aqpa) ca fiind cea mai periculoasa, au efectuat deja numeroase atacuri cu drona in Yemen.

O coalitie condusa de Arabia Saudita intervine militar in aceasta tara din martie 2015 in sprijjinul presedintelui yemenit Abd Rabbo Mansour Hadi si impotriva rebelilor siiti Houthi care au luat controlul capitalei Sanaa si a unor mari parti din teritoriu. Razboiul a facut 6.400 de morti.