Turnul Eiffel a fost evacuat vineri seara din greseala, urmare a unei neintelegeri a unui angajat care a confundat o simulare interna a unui incident cu o amenintare reala, transmite AFP, care citeaza o sursa din politie.

Turnul EiffelFoto: USER UPLOADED

"Era un exercitiu de simulare interna, cum se fac zeci pe saptamana, care a iesit prost. Un angajat a crezut ca este real. Si Turnul Eiffel a fost evacuat", a povestit respectiva sursa, infuriata de eveniment si calificand incidentul ca o "eroare" cauzata de o "neintelegere". Sursa din politie a indepartat de asemenea ipoteza unui eventual colet suspect, scrie Agerpres.

Nicio estimare a numarului persoanelor evacuate nu a fost disponibila.

Societatea de exploatare a acestui monument simbol al Parisului nu a putut fi contactata de AFP.

Aceasta gafa a survenit in ziua anuntului anularii a doua evenimente importante in Franta dupa seria de atacuri jihadiste care au culminat in noiembrie 2015, la Paris (130 de morti) si iulie 2016, la Nisa (85 de morti).

Din motive de securitate, campionatele Europei de ciclism pe sosea nu se mai deruleaza la Nisa intre 14 si 18 septembrie, la fel fiind anulat marele targ de vechituri din Lille, prevazut pentru primul weekend din septembrie.

De la inaugurarea sa in 1889, aproape 250 de milioane de oameni au vizitat Turnul Eiffel, potrivit societatii care il exploateaza.