Un refugiat afgan suspectat ca voia sa comita un atentat la Paris si care era cautat de politie de o saptamana a fost arestat vineri dimineata la Paris, relateaza mai multe media franceze, citate de cotidianul belgian Le Soir, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit informatiilor primite de fortele de ordine, barbatul ar fi pregatit un atentat iminent. El a fost retinut vineri la Paris, in jurul orei locale 10.45, de catre politistii din directia de ordine publica si de la circulatie, care se pare ca l-au recunoscut pe suspectul dat in cautare generala.

In prezent se efectueaza analize pentru a determina identitatea barbatului de 30 de ani refugiat in Franta si detinator al unui permis de sedere provizoriu emis in iunie pentru o perioada de trei luni.

Refugiatul a facut obiectul unei alerte a comisariatelor de politie, care au primit la 31 iulie fotografia sa, dar si date privind identitatea si semnalmentele sale. De asemenea, se preciza ca barbatul era pe punctul de a actiona "in centrul capitalei" sau "in alta parte". Din 31 iulie, el era cautat de toate fortele de politie din Franta.

Revista franceza Le Point a dezvaluit saptamana trecuta existenta acestei atentionari, in contextul unei amenintari care ar fi vizat Parisul.

Franta se afla sub stare de urgenta din noiembrie anul trecut, cand jihadisti inarmati si atacatori sinucigasi au omorat 130 de oameni la Paris. Luna trecuta, un tunisian a intrat cu camionul in multimea adunata la Nisa (sud-est) pentru focurile de artificii de Ziua Nationala, ucigand 84 de persoane, iar la Saint-Etienne-du-Rouvray (nord-vest), doi islamisti i-au taiat gatul unui preot in biserica sa parohiala.