Presedintele american Barack Obama a promis joi ca Statele Unite vor continua sa lupte contra organizatiei Stat Islamic (SI) 'in mod agresiv, pe toate fronturile' si a estimat ca gruparea jihadista inca are capacitatea de a inspira atacuri, transmit Reuters si AFP.

Liderul american a recunoscut ca presiunea accentuata asupra SI in Irak si Siria a determinat gruparea jihadista sa-si multiplice atacurile in afara acestor doua tari, asa cum a fost recent cazul in Franta, SUA si Turcia, citeaza Agerpres.

''Vom continua sa urmarim SI agresiv pe fiecare front al acestei campanii'', a spus Obama, intr-o conferinta de presa organizata la Pentagon.

El a adaugat ca guvernul sirian continua sa incalce acordul de incetare a focului, iar actiunile Moscovei in Siria ridica semne de intrebare despre intentiile sale in tara din Orientul Mijlociu.

''Statele Unite raman pregatite sa lucreze cu Rusia pentru a incerca sa reduca violentele si sa consolideze eforturile noastre contra SI si Al-Qaida in Siria, dar pana acum Rusia nu a reusit sa adopte masurile necesare. Este timpul ca Rusia sa arate ca este serioasa in urmarirea acestor obiective'', a mentionat Barack Obama.