A intrerupe negocierile de aderare a Turciei la Uniunea Europeana ar fi o "grava eroare de politica externa", a apreciat presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la televiziunea germana, dupa un apel in acest sens facut de Austria, transmite AFP.

Jean-Claude JunckerFoto: Comisia Europeana

"In acest moment, daca dam impresia Turciei ca, oricare ar fi situatia, Uniunea Europeana nu este pregatita sa accepte in cadrul sau Turcia, acest lucru ar fi, din punctul meu de vedere, o grava eroare de politica externa", a declarat Juncker pentru postul german ARD, intr-un interviu ce urmeaza sa fie difuzat duminica, dar din care au fost publicate fragmente joi.

"Turcia, in starea in care se afla in prezent, nu poate deveni membra a Uniunii Europene", a mai declarat Juncker pentru ARD, potrivit Reuters. "Si cu siguranta nu in cazul in care reintroduce pedeapsa cu moartea", a continuat el, adaugand ca "Nu cred ca ar fi util sa spunem in mod unilateral Turciei ca negocierile s-au incheiat".

Cancelarul austriac Christian Kern a declarat, miercuri, ca va discuta cu sefii de guverne europeni despre incetarea negocierilor cu Turcia pentru aderarea la UE, ca urmare a deficitelor democratice si economice ale acestei tari.