Occidentul incearca sa influenteze procesele interne ale Rusiei, sustine purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agentiei Tass, citate de Mediafax.

Dmitri PeskovFoto: Captura YouTube

In cadrul unui interviu, Dmitri Peskov a fost intrebat daca statele occidentale incearca sa intervina in probleme interne ruse, acesta a raspuns: "Nu as generaliza. Exista insa multe exemple ce servesc drept dovada acestui lucru", adaugand ca fiecare caz ar trebui analizat in mod separat.

Washington si Londra au acuzat in mod repetat Rusia de tentativa de a se amesteca in procesele interne americane si britanice. Pekov a declarat insa ca acesta este "un proces absolut reciproc".

"Diferiti analisti politici, organizatii publice din Rusia au acuzat de asemenea Occidentul de amestecare in procesele interne ale Rusiei, de incercarea de a influenta procesele electorale sau amenintarea securitatii nationale. Occidentul esueaza insa in incercarea de a ne convinge ca acest lucru nu se intampla", a mai spus acesta.

"Motivul este reprezentat de deficitul catastrofal de incredere si reticenta fata de asumarea unui dialog constructiv. Speram ca decizia politica va schimba aceasta situatie mai devreme sau mai tarziu. Rusia este pregatita sa explice tuturor celor interesati actiunile, ingrijorarile, planurile, propunerile sale, pentru a evita in viitor situatiile similare. Avem nulta rabdare", a adaugat Peskov.