Noi disensiuni apar in randul Partidului Republican din cauza candidatului la presedintia Statelor Unite, Donald Trump, transmite BBC in editia online. Potrivit sursei citate, donatorul republican Meg Withman si-a anuntat spriijinul pentru Hillary Clinton, afirmand ca "demagogia" lui Trump destrama coeziunea nationala. Unul din seniorii republicani, Jan Halper - Hayes, a declarat citat de BBC ca Trump este, in opinia sa, "dezechilibrat psihic". Pe de alta parte, New York Post, ziar care si-a anuntat public sprijinul pentru Trump, publica un articol citand surse din staful de campanie, care declara ca acesta este "tot mai nebun".

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

New York Post aminteste ca Trump s-a lansat intr-un conflict cu familia unui militar american ucis in Irak in 2004. "Nu cred ca va face o figura mare la alegeri, si cred ca vor mai fi episoade de paranoia si irational", a declarat un membru al staff-ului de campanie citat de NY Post. "Trump este tot mai nebun", a adaugat acesta. Seful de campanie Paul Manafort si alti membri ai staff-ului "simt ca isi pierd timpul", potrivit unei relatari CNN. Si BBC mentioneaza faptul ca presa americana scrie ca Trump si-a ignorat in mod repetat sfatuitorii si seniorii partidului Republican care i-au recomandat sa incheie disputa cu familia Khan.

Ultima controversa, noteaza BBC, a fost generata de faptul ca Trump a refuzat sa-si anunte sprijinul pentru doi veterani ai propriului partid. Intr-un interviu pentru Washington Post a declarat ca "nu a ajuns inca acolo", intrebat fiind daca ii va sprijini pe Paul Ryan, speakerul Camerei Reprezentantilor si pe senatorul John McCain, pentru un nou mandat in alegerile din noiembrie. Cei doi criticasera atacurile lui Trump la adresa parintilor soldatului musulman ucis in Irak, desi amandoi i-au sprijinit candidatura la presedintie.

Pe de alta parte, Jason Miller, purtatorul de cuvant al campaniei lui Trump, citat de NY Post, insista asupra faptului ca actiunile de campanie merg bine: "Campania noastra de fundraising tocmai incheie cea mai buna luna, aducem noi membri talentati si experimentati in staff iar dl. Trump scoate mai multi oameni entuziasti decat ar fi putut sa o faca vreodata Hillary Clinton".

BBC aminteste insa ca mai multi seniori din cadrul Partidului Republican au anuntat ca nu vor vota cu Trump, inclusiv fostii sai contracandidati, Mitt Romney si fostul guvernator de Florida Jeb Bush. BBC publica lista republicanilor de frunte care au anuntat ca nu vor vota cu Trump si a celor care si-au anuntat deja votul pentru Hillary Clinton.

In ciuda acestor critici, Trump a scris, miercuri, pe Twitter, ca este "o mare unitate in campania mea, poate chiar mai mai mare decat a fost vreodata".

Vezi ultimele actiuni si declaratii care au scandalizat opinia publica: