Un regim de "maxima securitate", cu verificari suplimentare ale vizitatorilor, a fost activat in jurul Colosseumului din Roma ca parte a masurilor de precautie impotriva terorismului, a precizat miercuri politia italiana, transmite agentia DPA, citata de Agerpres.

ColosseumFoto: HotNews.ro

"Zona Colosseumului a fost plasata sub un regim de maxima securitate", arata un comunicat al politiei, care releva ca accesul la obiectivul turistic va fi facut prin porti de screening.

Faptul ca zona a devenit, pentru perioada de vara, spatiu in intregime pietonal ar trebui sa faciliteze controalele, spune politia, adaugand ca securitatea a fost intensificata de asemenea pe Via del Corso, o artera centrala de cumparaturi.

Politia a adaugat ca regimul de securitate maxima actual din apropierea Basilicii Sf. Petru a fost extins la zona din jurul muzeelor Vaticanului, iar controalele ar putea fi intensificate la terminalele navale din apropierea Romei.

Impreuna cu Forumul Roman din vecinatate, Colosseumul este cel mai popular obiectiv turistic din Italia, atragand mai mult de 6,5 milioane de vizitatori anul trecut, potrivit datelor Ministerului Culturii.

In noiembrie 2015, dupa atentatele de la Paris, autoritatile americane au avertizat asupra riscului de atacuri teroriste asupra unor obiective precum Basilica Sf. Petru din Roma sau Domul ori opera Scala din Milano.