Inmormantarea preotului catolic ucis in urma cu o saptamana de doi jihadisti in biserica sa din nord-vestul Frantei, vor avea loc marti dupa-amiaza, in catedrala din Rouen, intr-un climat de securitate sporita.

Mai mult de 2 000 de persoane, care incap in interiorul catedralei gotice, si cateva sute care vor asista de afara sunt asteptate la ceremonie pentru a-si aduce un ultim omagiu parintelui Jacques Hamel, in varsta de 85 de ani, ucis in timp ce oficial liturghia de dimineata in biserica lui din Saint-Etienne-du-Rouvray, o suburbie a orasului Rouen.

In conditii stricte de securitate, ceremonia va avea loc de la ora locala 02:00 (12.00 GMT), in prezenta ministrului de Interne Bernard Cazeneuve si a autoritatilor locale. Un ecran gigant va fi instalat in fata catedralei pentru ca publicul sa poata urmari ceremonia.

Parintele Hamel, originar din nordul Frantei nu va fi ingropat la Rouen, ci intr-o locatie inca neanuntata de familie.

Acest deces, plin de simboluri, provocat cu sange rece de catre doi tineri jihadisti in varsta de 19 ani, apartinand gruparii Stat islamic, a starnit agitatie in Franta, printre crestini, dar si printre musulmani, multi respingand un astfel de act barbar. Parintele Jacques Hamel era cunoscut pe plan local pentru dialogul inter-religios cu musulmanii din orasul sau.