Franta a inchis 20 de moschei si sali de rugaciuni considerate radicale incepand cu luna decembrie si "vor urma si altele", la fel ca si cazurile de expulzare a predicatorilor extremisti, a declarat luni ministrul francez de Interne, citat de AFP.

Bernard Cazeneuve a facut aceste declaratii dupa ce i-a primit pe presedintele si secretarul general al Consiliului francez al cultului musulman (CFCM), Anouar Kbibech si Abdallah Zekri.

"Nu exista loc - si am mai spus asta - in Franta pentru cei care, in salile de rugaciune sau in moschei cer si provoaca ura si care nu respecta un anumit numar de principii republicane, ma gandesc in special la egalitatea dintre femei si barbati", a subliniat el.

In Franta exista circa 2.500 de moschei si sali de rugaciune, dintre care 120 sunt considerate ca difuzand o ideologie fundamentalista salafista.

Intalnirea de luni a avut in vedere in special organizarea si finantarea islamului in Franta, foarte criticata de clasa politica.

Cazeneuve a precizat ca o "fundatie a islamului in Franta" va fi relansata, cu principala misiune de a garanta "totala transparenta a finantarii moscheilor".