Fortele speciale au anuntat capturarea a 11 militari de comando turci, care au incercat, in timpul loviturii de stat esuate, sa-l ia ostatec pe presedintele Recep Tayyip Erdogan. Militarii au fost capturati la mai bine de doua saptamani dupa puciul din noaptea de 15-16 iulie, transmite Reuters, preluata de News.ro.

Recep ErdoganFoto: Agerpres/AP

Cei 11 militari fac parte dintr-o echipa de comando, care a lansat in noaptea de 15-16 iulie un atac asupra hotelului din statiunea Marmais, unde era cazat presedintele Recep Tayyip Erdogan in timpul vacantei sale.

Insa, fortele de securitate l-au avertizat pe liderul turc cu privire la amenintarea iminenta, iar acesta a parasit hotelul inainte de sosirea militarilor.

Militarii au fost capturati in districtul Ula din provincia Mugla, dupa interventia fortelor speciale ale jandarmeriei, care au primit sprijin aerian din partea unor elicoptere si drone.

Fortele speciale au deschis focul asupra militarilor, insa nu exista informatii cu privire la victime.

Zeci de protestatari s-au adunat in fata sediului Jandarmeriei, dupa arestarea militarilor implicati in tentativa de lovitura de stat.

Un numar de 37 de militari au fost implicati in operatiunea de comando pentru capturarea presedintelui Erdogan in Marmais, dintre care 25 au fost arestati anterior.