Candidatul prezidential Hillary Clinton a spus ca serviciile rusesti au spart computerele Comitetului Democratic National (DNC) si l-a acuzat pe rivalul republican, Donald Trump, ca si-a aratat sprijinul pentru presedintele rus Vladimir Putin, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Stim ca serviciile de informatii rusesti au spart (serverele) DNC, stim ca au aranjat ca multe din acele emailuri sa fie facute publice si stim ca Donald Trump a aratat o foarte tulburatoare disponibilitate de a-l sprijini pe Putin, de a-l sustine pe Putin”, a spus Clinton intr-un interviu pentru Fox.

Statele Unite nu au acuzat public Rusia ca a fost in spatele infiltrarii in computerele Partidului Democrat.

Totusi, experti in securitate cibernetica si oficiali americani au spus ca ei cred ca Rusia a pus la cale „scurgerea” acestor emailuri pentru a influenta alegerile prezidentiale de pe 8 noiembrie.

FBI a anuntat luni ca investigheaza natura si motivul intruziunii cibernetice in sistemul informatic al conducerii Partidului Democrat.

Reamintim ca Wikileaks a publicat saptamana trecuta emailurile Comitetului National Democrat din care reiese ca liderii democrati considerau ca senatorul Bernie Sanders are sanse mici sa castige sustinerea partidului in fata lui Hillary Clinton.