Melania Trump, sotia candidatului republican la Casa Alba, avea pana de curand site-ul sau, cu poze, elemente biografice si stiri. Dar acesta a disparut, in urma unei noi polemici legate de studii pe care se pare ca nu le-a facut niciodata, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Site-ul in discutie, creat in 2012, a fost inchis deoarece nu reflecta de maniera adecvata afacerile mele si interesele profesionale actuale", a scris joi pe Twitter Melania Trump, care nu foloseste reteaua sociala decat foarte rar.

Pe acest site, la rubrica biografie se afirma ca si-a inceput cariera de manechin la 16 ani. "La varsta de 18 ani, a semna un contract cu o agentie de manechine la Milano. Dupa ce a obtinut o diploma in design si arhitectura la universitatea din Slovenia, Melania si-a impartit iata intre Paris si Milano pentru sedinte foto, inainte de a se stabili definitiv la New York in 1996".

Sotia miliardarului american Donald Trump - deja criticata pentru ca ar fi plagiat in discursul sau de la conventia republicana cateva paragrafe dintr-un discurs al lui Michelle Obama - nu a mentionat niciodata aceasta diploma in rarele interviuri pe care le-a dat.

"Am crescut in Slovenia, am facut scoala acolo, am studiat design si arhitectura si am plecat sa traiesc la Milano si la Paris si am avut o cariera reusita de manechin", declarat ea, la MSNBC, in februarie.

Potrivit New York Times, femeia a abandonat rapid scoala de arhitectura pentru a se concentra asupra carierei de manechin.

Cei care incearca sa intre pe site-ul sau www.melaniatrump.com sunt reorientati catre site-ul Trump Organization. Aici se regaseste biografia miliardarului, a celor trei copii ai sai care lucreaza Trump Organization, Donald Jr, Ivanka si Eric, dar niciun cuvant despre Melania.

Saptamana trecuta, la conventia republicana, echipa de campanie a lui Trump a respins initial orice idee de plagiat in discursul Melaniei Trump. In cele din urma, un angajat al Trump Organization, Meredith McIver, care a ajutat la scrierea discursului, a marturisit ca a folosit cateva paragrafe inspirate din vorbele rostite de Michelle Obama si si-a cerut scuze.