Rusia si-a intarit flancul sud-vestic ca urmare a sporirii prezentei NATO la granitele sale si pe fondul instabilitatii din Ucraina, a declarat miercuri ministrul rus al Apararii, Serghei Shoigu, citat de Reuters.

Sistemul mobil de rachete Iskandercu raza400-500 kmFoto: Wikimedia Commons

Moscova a amplasat mai multe sisteme de aparare aeriana in sud-vest si contingente "autonome" de trupe in Crimeea, a spus Shoigu intr-o reuniune la ministerul Apararii, transmisa de televiziunea de stat.

"Din 2013 ... am format patru divizii, noua brigazi si 22 de regimente", a spus el. "Acestea includ doua brigazi inarmate cu sisteme Iskander, care au permis majorarea puterii de foc pentru a distruge potentialul inamic".

Acesta sustine ca eficienta sistemelor de aparare antiaeriana in zona strategica nord-vestica a crescut de 1,5 ori in ultimii trei ani.

"Trupele din district au fost reechipate si au primit noi avioane si sistemele de aparare antiracheta S-300V4, S-400, Buk-M2, sistemul mixt de rachete sol-aer cu raza scurta si medie de actiune Pantsir-S1 si sisteme antiaeriene", a spus acesta, potrivit agentiei Tass.