O suta de celebritati din lumea muzicii si a Hollywood-ului au semnat o petitie in care lanseaza un apel la "unire impotriva urii", votand pentru a-l impiedica pe candidatul republican la alegerile prezidentiale Donald Trump sa acceada la Casa Alba, relateaza AFP, citata de Agerpres.

"Suntem o coalitie de artisti care in aceasta zi se alatura milioanelor de americani angajati pentru a-l impiedica pe candidatul Partidului Republican, Donald Trump" sa fie ales presedinte al SUA, afirma textul acestei petitii publicate pe site-ul Unitedagainsthate (Uniti impotriva urii).

Petitia este semnata de actori precum Mark Ruffalo, Kerry Washington, Julianne Moore, Lena Dunham, de staruri muzicale ca Russel Simmons, Michael Stipe, Moby sau DJ Spooky, intre multi altii. "Credem ca este in responsabilitatea noastra sa ne utilizam notorietatea pentru a atrage atentia asupra pericolelor unei presedintii Trump", adauga acest text.

"Retorica sa si propunerile politice exclud, denigreaza si fac rau mexicanilor si latino-americanilor, negrilor, musulmanilor, homosexualilor, lesbienelor, persoanelor transsexuale si bisexuale, femeilor si celor care le ofera asistenta medicala, asiaticilor, refugiatilor", enumara semnatarii, dintre care fac parte Jane Fonda, Patricia Arquette si Woody Harrelson.

"Ii chemam pe toti americanii sa ni se alature de partea buna a Istoriei si sa utilizeze puterea vocilor si a voturilor noastre pentru a-l face sa esueze pe Donald Trump si ideologia urii pe care o reprezinta", conchide aceasta petitie difuzata in plina Conventie democrata si la cateva zile dupa investitura magnatului imobiliar de Partidul Republican. Multe dintre aceste celebritati ￯ ca Lena Dunham ￯ sunt sustinatoare active ale campaniei prezidentiale a lui Hillary Clinton, care a fost investita marti drept candidata Partidului Democrat.

Donald Trump a ajuns-o si chiar a depasit-o usor pe rivala sa democrata in doua sondaje aparute luni si realizate in urma investiturii sale oficiale. Pana in prezent, marea majoritate a sondajelor o plaseaza pe Hillary Clinton in frunte cu mai multe puncte.