Candidatul republican la Casa Alba, Donald Trump, o devanseaza pe adversara sa democrata, Hillary Clinton, cu doua puncte intr-un sondaj Reuters/Ipsos dat publicitatii marti. Este pentru prima data de la inceputul lunii mai cand omul de afaceri american se afla in frunte in aceasta ancheta, scrie Reuters, citata de Agerpres.

Potrivit sondajului realizat intre 22 si 26 iulie, Donald Trump este creditat cu 39% din intentiile de vot fata de 37% pentru fosta Prima Doamna. Restul de 24% au spus ca nu sprijina vreunul dintre candidati. Marja de eroare a sondajului este de patru puncte.

Vineri, Hillary Clinton mai avea un avans de trei puncte asupra adversarului sau.

In aceasta serie de sondaje Reuters/Ipsos, ea si-a pastrat un serios avans asupra lui Donald Trump in cea mai mare parte a cursei pentru prezidentialele din 2016. La inceputul lunii mai, omul de afaceri s-a ridicat pentru scurt timp la acelasi nivel cu ea in momentul in care adversarii lui la primarele republicane se retrageau unul dupa altul.

De aceasta data, ancheta a fost efectuata in timp ce Donald Trump a fost desemnat oficial candidat de catre Conventia republicana reunita la Cleveland, iar deschiderea Conventiei nationale democrate, la Philadelphia, avea loc intr-o atmosfera tensionata, cu demisia presedintei partidului.

In cursul ultimei campanii prezidentiale din 2012, candidatul republican Mitt Romney a progresat cu cinci puncte dupa Conventia republicana, pana a facut scor egal in sondaje cu presedintele Barack Obama. Dupa Conventia democrata, Barack Obama a avansat cu cateva procente si a condus cursa pana la final.