Unul dintre cei doi autori ai atacului care a vizat o biserica din nord-vestul Frantei fusese pus sub acuzare pentru legaturi cu terorismul si plasat in arest preventiv, inainte de a fi eliberat conditionat, potrivit unei surse apropiate anchetei, citata de AFP.

Acest barbat, in atentia serviciilor antiteroriste, incercase de doua ori sa ajunga in Siria, in 2015, a precizat aceasta sursa.

De la eliberarea sa, fusese obligat sa poarte o bratara electronica ce permitea politiei sa il localizeze in permanenta.

Doi barbati inarmati cu cutite au luat marti ostatici mai multi oameni intr-o biserica din localitatea Saint-Etienne-du-Rouvray din regiunea franceza Normandia. In urma asaltului politiei, cei doi au fost impuscati mortal. Preotului de 86 de ani i s-a taiat gatul dupa ce atacatorii au strigat Daesh. Un alt ostatic se zbate intre viata si moarte. Atacul a fost revendicat de Statul Islamic.

"Se stia ca vrea sa plece in Siria", a declarat un vecin al familiei, in varsta de 60 de ani, si care spune ca nu l-a vazut niciodata la moschee.

Inca minor la prima tentativa de a ajunge in Siria, acesta a fost retinut in Germania.

La a doua incercare, tanarul, de aceasta data major, a esuat in Turcia, unde a fost arestat si trimis inapoi in tara.

A fost pus sub acuzare si inchis pentru legaturi cu activitati teroriste, inainte de a fi eliberat.