Cei doi barbati inarmati cu cutite care au intrat marti in biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray l-au fortat pe preot sa ingenuncheze inainte de a-i taia gatul si au filmat crima, a declarat o calugarita care a scapat din atac, pentru un post francez de radio citat de Reuters.

Calugarita a fost una dintre persoanele care au fost luate ostatice in timpul slujbei de dimineata de la biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray, in apropiere de orasul nordic Rouen din Franta.

"L-au fortat sa ingenuncheze si el a incercat sa se apere si asa a inceput drama", a povestit sora Danielle, pentru RMC radio.

Aceasta a precizat ca a reusit sa fuga in momentul in care unul dintre atacatori l-a ucis pe batranul preot.

"Cand i-am vazut intrand, mi-am spus 'asta e, s-a terminat", a spus sora Danielle, citata de AFP.

Atacul, comis de doi jihadisti ucisi in cele din urma de politia franceza, s-a soldat cu un mort, preotul care celebra slujba, si un grav ranit. Trei persoane au scapat sa scape nevatamate.

"Nu ma gandeam ca se vor lua de Jacques (Jacques Hamel, preotul octogenar ucis). Era inca in zori, era la picioarele altarului, l-au obligat sa se aseze in genunchi si sa nu miste", a adaugat ea.

"Tocmai terminase slujba si ei i-au luat locul si au inceput sa vorbeasca in araba dar eu nu intelegeam ce spun (... ) Nu stiu ce ne-au spus dar la un moment au strigat 'voi, crestinii, ne desfiintati", a continuat calugarita.